JEZIK TVOJEGA TELESA – KAJ TI SPOROČA?

Jezik svojega telesa ne zmoremo nadzirati na način, kot nadziramo svoje besede – telo premore lastno govorico, ki je celo izrazitejše od glasnih besed. Tempelj našega telesa absorbira Vse, kar Čutimo, Razmišljamo in Načrtujemo – v celicah telesa se shranjujejo Vsi Spomini, Izkušnje, ki vplivajo celo na naše Odločitve. A kar je Pomembnejše je to, Pokaže nam, skozi svojo edinstveno govorico, kaj v Sebi Zadržujemo, kaj Vse smo potlačili znotraj posode, ki premore lastno Inteligenco. Ali zmoreš Prepoznati, kaj ti Prišepetava? Ali Prepoznaš njegov Jezik, ki ga izraža skozi Simptomatiko, takrat ko s poslednjimi močmi zakriči po Tvoji Pozornosti?

Pogosto Stres, ki ga Živimo kot nekaj »normalnega« in vsakdanjega, izčrpava naravne zmožnosti našega telesa, njegovih delov, ki nas v naravnem ciklu Podpirajo in Vzdržujejo. A stres, ki ga v sebi nezavedno vzdržujemo sami, nosi svoje korenine v zgodnjem delu našega življenja – takrat smo spoznavali svet skozi oči naših staršev, in okolice v katerem smo odraščali. Vcepljene vzorce smo sprejeli kot Resničen del Sebe – čemur pa se običajno upira naše telo, z različno simptomatiko, ki nam jasno kaže, da v sebi zadržujemo nekaj, kar nas ne podpira. Ko potlačimo Čustva, dobesedno razorožimo obrambo telesa, jo zmedemo in načnemo lasten tempelj – izčrpavamo njegove zaloge in ga oslabimo.

Ali zmoreš občutiti čustva, in tako dovolj zgodaj prepoznati občutke stresa, preden le-ta v nevarni meri izčrpa tvoje telo?

Pogosto, ne da bi se tega zavedali, zadovoljujemo nepotešene potrebe iz zgodnjega dela našega življenja, in tako že zelo kmalu izgubimo kompas svoje poti. Visoke ravni notranjega stresa, s katerimi je marsikdo izmed nas odraščal, postane naša nezavedna odvisnost v odrasli dobi: odsotnost adrenalina in kortizola nam povzroča nelagodje, in iščemo način, da se temu izognemo. Ne zavedamo pa se, da stres vpliva na vsako tkivo v našem telesu: poveča adrenalne žleze, krči limfni sistem, slabi sluznico črevesja, rahlja kosti in je vzrok različnih vnetij v telesu.

Kako na najbolj enostaven način prepoznati stres v svojem telesu?

Stres, ki ga doživljamo spremeni ritem naravnega dihanja: šibko, plitko dihanje celicam odvzame kisik, ki je njihova naravna hrana. Zakrčenost mišic, ki jo povzroči nepretočnost naravnega toka energij v našem telesu, bo čez čas na določenih mišičnih skupinah povzročila bolečino. In dehidracija: ko se organizem začne izsuševati, to lahko zelo kmalu začutiš v ustni votlini.

Torej, je najlažji način kako prekiniti ta tok, ki v tvojem telesu in počutju povzroča škodo je, da zadihaš (globoko v svoj abominalni predel in si pozorna na svoje dihanje, vse dokler se ne umiriš), streseš svoje telo, da sprostiš zakrčenost mišic in spiješ požirek vode, ki je podobna tvoji telesni temperaturi.

Fizični tempelj, v katerem začasno prebiva Esenca tvoje Duše potrebuje tvojo Pozornost – stik z vsem, kar se dogaja znotraj tebe, s paleto občutkov in čustev, ki izzivajo tvojo vsebino – in Gorivo: skozi prehrano, gibanje in dihanje ter hidracijo.

Vzpostavi Stik s svojim Telesom: na takšen način boš vzpostavil/a Stik z lastno Vsebino, ki jo Premoreš in Živiš. Prisluhni mu, naj ti pove, kaj je tisto kar potrebuje, kar bo podprlo njegovo vsebino … in mu to omogoči. Posledično se bo zelo kmalu spremenila tudi kvaliteta tvojega življenja.

Odloči se, kaj Želiš Živeti, od tega trenutka dalje – in naredi prvi korak … Sebi nasproti.

 

si želiš ostati v stiku z mano?

Prijavi se na e-novičke in bodi med prvimi, ki bo seznanjena z izbrano tematiko, novostmi in številnimi aktualnimi ugodnostmi, ki bodo na voljo!