Zvočna masaža s tibetanskimi posodami

Zvočna masaža

Vse, kar obstaja v vesolju ima določeno frekvenco in oddaja zvok – tudi naše telo: različni deli našega telesa premorejo lastno resonančno frekvenco. In prav zato, ker smo dandanes izpostavljeni različnim motečim zvokom iz okolja (poleg stresnih situacij) to slabi naše energetsko polje, zaradi česar smo vedno bolj utrujeni, zmedeni, psihično nestabilni ter čustveno prazni.

Razlika med naključnimi zvoki vsakodnevnega življenja – ki ustvarjajo neskladje in imajo rušilen učinek – in svetim zvokom (ki ga pridobimo, med drugim, tudi s tibetanskimi glasbili) je v tem, da slednji ustvarja harmonijo: vzpostavimo ravnovesje, ki okrepi celoten organizem.

Zvok v vseh njegovih oblikah je vir energije in je učinkovito orodje s katerim je mogoče spreminjati elektromagnetna polja in impulze v človeku, in okolju ter spreminjanje zavesti: ker lahko spreminja vzorce možganskih valov ga uporabljamo za koncentracijo, sproščanje, učenje, ustvarjalnost ter povišano zavedanje duševnih in duhovnih stanj.

Tibetanska pojoča posoda

Tibetanska pojoča posoda je eno najmočnejših glasbil za zdravljenje z zvokom in vibracijo: ustvarjena je bila prav za izvabljanje zdravilnih in obrednih tonov. Sestavljena je iz sedmih kovin in vsi originali so ročno izdelani po formuli iz starodavne tradicije, ki jo poznajo le mojstri.

Bogat spekter nadtonov, katere posode ob igranju tvorijo odplavljajo napetosti, negativno energijo v čakrah in avri ter zapise starih travm, ki se shranjujejo v celicah našega telesa. Hkrati pa ustvarjajo ravnovesje med desno in levo možgansko polovico, uglašujejo subtilna telesa ter na takšen način obnovijo ravnovesje vseh naših teles in krožni tok v avri: normalizira se krvni tlak, obnavlja se nadledvična žleza, stimulira se imunski sistem, izboljšajo se sinaptični odzivi v možganih – odlično pomaga tudi pri hiperaktivnih otrocih.

Dodatni učinki zvočne masaže

Zvočne vibracije pojočih posod iz telesa odplavljajo vse, kar je zdravemu telesu tujega, prebuja izvorne frekvence naših celic zapisane v DNK, kar aktivira naše energetske kode in se na takšen način sproži proces samozdravljenja: v tem posebnem stanje se spontano dogaja proces očiščevanja starih miselno-čustveno-vedenjskih vzorcev, ki nam ne služijo več.

Učinek zvočne masaže je zelo globoka sprostitev in regeneracija vseh nivojev našega bitja: poveča se življenjska energija, občutek entuziazma in ustvarjalna moč. Vedno pogosteje se zvočne posode uporabljajo tudi v kozmetiki za miniliftinge – za pomladitev.

Kako poteka zvočna masaža?

Himalajske posode pri zvočni masaži terapevt polaga na lahno oblečeno telo in potem nanje igra, po točno določenem geometrijskem vzorcu – abecedi. Z dela telesa, kjer jih položi – zvok ne le slišimo, temveč ga tudi občutimo – se širi valovanje zvoka: ta preko poti meridijanov prodre globoko v telo, skozi hrbtenična vretenca se zvočne vibracije po živčnih poteh prenesejo v organe in tkiva, do vsake celice, ki jo uravnoveša in zdravi. Na takšen način se vsaka celica, vsak atom v našem telesu napolni z vibracijo zdravja, harmonije in ravnovesja.

Zvok bo vibriral v našem telesu (in v prostoru) še dolgo po tem, ko posode prenehajo igrati.

Ob zvoku je pomemben tudi namen, ki si ga udeleženec izbere pred samim začetkom zvočne terapije, s čimer se še dodatno okrepi zdravilni učinek zvoka.

*Zelo pomembno je, da pred zvočno terapijo pijemo dovolj tekočine (najbolj priporočljiva je voda), s čimer bomo svojemu telesu omogočili lažje proces razstrupljanja oziroma izločanja toksinov.

*Ker na udeleženca zvočne masaže, tudi po zaključeni terapiji, še nekaj časa učinkujejo zvočne vibracije, je priporočljivo, da si po njej za nekaj časa privošči mirno okolje ali sprehod v naravo. Tišina je nasprotni pol zvoka, kjer si zvok nabere moči in je učinek tako še mnogo bolj učinkovit.

*Optimalen učinek zvočne terapije je tudi kombinacija s klasično masažo, ki si jo privoščimo pred izvajanjem zvočne terapije: na takšen je naše sproščeno telo sproščeno in tako zdravilnim zvočnim vibracijam omogočimo, da prodrejo precej globlje v naše bitje.

**Pomembno opozorilo: Zvočna masaža ni nadomestek za obisk pri zdravniku, ali za zdravila.

si želiš ostati v stiku z mano?

Prijavi se na e-novičke in bodi med prvimi, ki bo seznanjena z izbrano tematiko, novostmi in številnimi aktualnimi ugodnostmi, ki bodo na voljo!