Poučevanje ženstvenega utelešenja

O meni - Zakaj sem poiskala prakso ženstvenega utelešenja?

Sama sem, zaradi težkih izzivov v življenju, že kot otrok iskala smisel življenja – vendar, sem s pomočjo knjig in literature, leta in leta razvijala zgolj svoje duševno telo -> fizično telo pa je medtem ostajalo nepovezano s srcem in z medenično skledo -> kot da ne bi bilo del mene. Na takšen način sem preživela, ko so bile prekoračene fizične, čustvene meje … in tako sem kasneje v življenju odrezana od lastnega telesa in z njim od lastnih občutkov, ostala zmedena in z močno prisotnostjo v duševnem telesu (moja prisotnost je bila ves čas v glavi), kar je sčasoma vodilo do le še večje zmedenosti.

Medenična skleda, kjer je v vsaki izmed nas, prisotna ženska esenca, je ostala zamrznjena – občutki v tem prostoru so bili odsotni. In zato sem živela življenje, v katerem so bile moje odločitve sprejete predvsem iz uma. In četudi je utripnilo srce, ki mi je želelo prišepniti svojo pot, so prevladali strahovi in praznina – in z dosežki v življenju nisem bila zadovoljna, nikoli na daljši rok. Ugajala sem sistemu, ki je od mene zahtevalo vedno več in več -> dokler, ni vrsta izkušenj (izguba celotnega debelega črevesja) in kasneje tudi diagnoza izgorelosti 3. stopnje, povsem ustavila moje življenje.

Znotraj sebe sem vedela -> tako ne bom mogla več naprej. V sebi sem začutila vzgib, da se želim povezati s svojim telesom, z vsebino, ki je prebivala v njem in ki sem se ji toliko časa izmikala, se ji nekoč povsem odrekla – zgolj zato, ker je bila polna bolečine. Tokrat sem se znašla na razpotju – bilo je čas za soočenje.

Ampak, kako?

Že kot otrok sem čutila, da kolektivni sistem človeka ne podpira -> izobraževalni sistem sem začutila kot nekaj tujega, nenaravnega -> ni učil tiste resnice, ki bi človeka približala sebi, k njegovi naravno privzeti resnici. Pravzaprav sistem, v katerem živimo ustvarja epidemijo ne-utelešenja –> kar pomeni, če ostaneš zvest sebi in svoji resnici (ki prihaja kot nektar modrosti iz tvojega telesa) v očeh drugih ostajaš čudaški, nerazumljen … morda, celo izločen.

In tako, občutek odtujenosti v tem sistemu, se je moja zmeda z leti še povečevala -> ostajala sem ne-utelešena, in z vsakim dnem bolj zmedena:

  • govorila sem ‘da’, čeprav je moje telo govorilo ‘ne!’
  • premogla sem izjemen občutek negotovosti, samo-kritičnosti, nikoli nisem bila ‘dovolj’
  • posvečala sem se zgolj delu, v mojem življenju ni bilo prostora za igro in užitek
  • sramovala sem se svoje divje narave, kaotičnosti – zgolj zato, ker je bila ‘preveč’ in to je v družbi vredno obsodbe.

Pa vendar, močno duševno telo je poznalo vse odgovore na vprašanja, ki sem si jih zastavljala -> le enemu odgovoru se nikakor nisem znala približati: ‘Kako, za vraga, naj se povežem s svojim telesom – si dovolim zaupati intuiciji znotraj njega, ki je bila tako močno prisotna, a sem se ji bala zaupati?

Iskala sem zavestno –> program, prakso ženstvenega utelešenja. In ga tudi našla. To kar je zavibriralo v mojem bitju je ponujal program v Avstraliji. Niti najmanj nisem oklevala, ko sem se odločila za izobraževanje -> stopila sem celo korak dlje: poleg tega, da sem osvojila prakso utelešenja skozi lastno izkušnjo – sedaj to znanje lahko celo predajam naprej.

Ženske danes to potrebujemo: da se vrnemo k sebi in se uglasimo s svojimi telesi, z bogatimi občutki živosti znotraj nas, ki so pripravljena opolnomočiti naša življenja – če jim le to omogočimo same.

Ženstveno utelešenje - kaj to pomeni?

Skozi generacije do današnjega dne je ostala Ženska Veščina Nerazvita -> ženske pretežno preživimo, v duševni – aktivni moški energiji, ki ceni zgolj delo, produktivnost in otipljive rezultate – in to ne glede na to, kolikšno ceno za to plačajo naša telesa. Izčrpanost adrenalnih žlez, izgorelost izsuši naše hormonsko stanje – in pojavijo se številni bolezenski znaki. Zgolj zato, ker je naša medenična skleda prazna in hladna – odsotnost občutkov, ki jih zamrznemo skozi vsakdan. Da preživimo. A da bi resnično živeli iz sebe – in ob tem doživljali pretok in lahkotnost, namesto izčrpanih teles – je potrebno najti ravnovesje med moškim in ženskim vidikom.

Utelešenje je pravzaprav naseljevanje Sebe -> prvotna nastavitev tega, kdor ti v resnici že si in kar premoreš: svojo najpristnejšo naravo.

Vendar, prebivati Sebe, v današnjem – glasnem! – svetu je lahko pravi izziv! Da bi lahko začutila in naseljevala sebe je potrebno razviti pristnejši odnos s svojim telesom – z lastno občutljivostjo. Kar pomeni začutiti in slišati svoj notranji glas.

Kajti življenje pomeni Pretok – življenje je v stalnem gibanju, in ko nekaj obstane, stagnira ali celo umre -> prav tako je naša ženska energija nenehno pretočna in premore ne-linearen način delovanja, kaotičen, divji, cikličen. Ženska je kot Mati Zemlja, naravna sila povezana z ustvarjanjem – in obstaja v vsem, kar je ustvarilo Vesolje.

Poučevanje ženstvenega utelešenja

Tovrstna praksa, Poučevanje Ženstvenega Utelešenja, uporablja drugačen pristop od večine drugih poučevanj ali terapij -> ko v sledenju svojih ciljev pretežno uporabljamo predvsem glavo (duševno telo) oz. moško energijo, ki je usmerjena zgolj v aktivnost -> s takšnim načinom porušimo ravnovesje v sebi -> in sicer zato, ker v tej formuli manjka ključna sestavina, to je prisotnost ženske energije – pretok.

Najbrž si že slišala, da se utelešena želja zelo razlikuje od tiste, ki jo razvijamo (zgolj) v duševnem telesu? Naj ti zaupam: dokler želja ni prisotna v telesu – utelešena, v sebi ne premoreš magneta, da bi jo pritegnila kot izkušnjo v svoje življenje!

Slog tovrstnega poučevanja se najprej osredotoča na globino -> šele nato izberemo smer in aktivnost! In to je v tudi v resnici čarobna formula, za dosego ciljev -> ki bo v tvojem telesu ustvarila trajen občutek zadovoljstva n sreče.

Vodstvo prepuščamo telesu in njegovim občutkom – notranjim občutkom, do katerih se dokopljemo s pomočjo številnih orodij, ki jih vsebuje ta slog poučevanja: ustvarimo varen prostor, se povežemo z občutki, jih raziščemo – sprejmemo in izrazimo, in se nato premaknemo naprej s pretokom in lahkotnostjo – ter povečano energijo!

Za koga je primerna praksa ženstvenega utelešenja?

Ta vrsta poučevanja še posebej koristna za ženske, ki:

  • se pretežni del dneva zadržujejo v glavi in so nagnjene k pretiranemu razmišljanju (močno duševno telo) -> zaradi česar telo sčasoma podleže izčrpanosti ali izgorelosti
  • iščejo odgovore izven sebe
  • izogibajo se neprijetnim občutkom v sebi
  • se počutijo ločeno od sebe in niso prepričane, kaj si želijo ali potrebujejo
  • pogosto zanemarjajo lastne potrebe
  • strah jih je izraziti svojo resnico, ker se bojijo zavrnitve
  • se počutijo neprijetno ob misli na to, da bi svetu pokazale svoj pravi obraz
  • imajo težavo reči ‘ne’ in postaviti svoje meje
  • v svojem življenju premorejo vlogo, ki jim ne ustreza, jih ne izpolnjuje -> in želijo prevzeti vlogo, ki bo utelešala njihove želje, potrebe in resnico
  • so pripravljene osvojiti način delovanja, ki bo podprla njihova ženska telesa in njegovo cikličnost

Pridobila boš poponoma varen in zaupen prostor in podporo odgovornega trenerja, ki je predan tvojemu uspehu.

Želiš raziskati ali je ta praksa primerna zate?

Vem, da si zelo težko predstavljaš, kako izgleda ta praksa ženstvenega utelešenja -> a ker si pripravljena in predana sebi, si lahko z menoj rezerviraš kratko seanso -> zgolj da preveriš, ali je to nekaj kar bi ti lahko ustrezalo – in bi lahko opolnomočilo tvoje življenje.

Če je moje sporočilo zavibriralo v tvojem bitju – te vabim, da svoj (brezplačen) klic z menoj rezerviraš tukaj.

si želiš ostati v stiku z mano?

Prijavi se na e-novičke in bodi med prvimi, ki bo seznanjena z izbrano tematiko, novostmi in številnimi aktualnimi ugodnostmi, ki bodo na voljo!