Pogoji uporabe spletne strani

Vsebina splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani mesecevtempelj.si se nanaša na pogoje uporabe storitev na spletni strani mesecevtempelj.si. Predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med uporabnikom ter spletno stranjo mesecevtempelj.si.

Dostop do spletne strani je načeloma zagotovljena neprekinjeno, vsak dan v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik (mesecevtempelj.si) si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve strani, kadar koli, brez predhodnega obvestila. 

Vsebina, objavljena na spletnih straneh www.mesecevtempelj.si, se lahko uporablja in reproducira le v nekomercialne namene, kjer pa mora ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Na spletni strani www.mesecevtempelj.si se trudimo zagotoviti najbolj točno in ažurno vsebino, vendar ne prevzemamo nobenih garancij o njeni točnosti in/ali ažurnosti. Vsebine lahko spreminjamo kadarkoli, brez obveznosti o obveščanju uporabnikov in ne odgovarjamo za posledice tako povzročenih sprememb.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost, brez zagotovljenih rezultatov.

Vse informacije in izdelke uporabljate na lastno odgovornost.

Mesečev tempelj niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani www.mesecevtempelj.si, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na spletnih straneh mesecevtempelj.si, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podatki uporabnikov ne bodo posredovani tretjim osebam, uporabljeni so le za lastno evidenco in za obveščanje o izdelkih, ki so in bodo na voljo. Mesečev tempelj je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. 

Za potrebe poslovanja ob posameznih naročilih zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte
 • kontaktno telefonsko številko,
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Mesečevega templja.

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji ne odgovarjamo.

Mesečev tempelj ne ugotavlja tudi IP naslovov, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Podatkov ne uporabljamo za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne predajamo nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. 

Mesečev tempelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Mesečev tempelj ne bo nikoli delil vaših osebnih podatkov tretjim osebam ali drugim podjetjem. Vaše podatke uporabljamo zgolj za nemoten potek naročil ali prijav na dogodke. Podatki, ki jih Mesečev tempelj zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Mesečevega templja.

NAČINI PLAČILA IN IZDAJA RAČUNOV ZA NAKUP STORITEV IN PRODUKTOV

Izdajatelj računov, ki se navezujejo na nakup produktov in storitev preko spletne strani www.mesecevtempelj.si, je Selenna Maj, samozaložništvo, Bavdkova ulica 1, 1000 Ljubljana; davčna št.: 93067216.

Ob potrditvi naročila kupec izbere želeno možnost plačila blaga:

 • Plačilo po predračunu 
 • Plačilo po povzetju – Pošta Slovenije
 • Plačilo preko storitve PayPal s kreditno kartico
 • Plačilo s kreditno kartico. 

Račun za sprovedeno plačilo boste prejeli najkasneje v 8 dneh po prejetem plačilu na naveden elektronski naslov.

Računov ne pošiljamo po pošti, razen če to izrecno želite in zahtevate (v tem primeru nam to sporočite na email naslov info@mesecevtempelj.si). 

V primeru plačila preko spletne banke (predračun), se vam vsi podatki za plačilo posredujejo na vaš e-poštni naslov. 

Ti podatki so:

 • izdelek (knjiga)
 • znesek naročila
 • številka poslovnega računa TTR SI56 0310 6100 0762 968 (Selenna Maj – samozaložništvo, Bavdkova ulica 1, 1000 Ljubljana) odprtega pri SKB d.d.
 • sklic naročila 
 • v primeru ‘Prednaročila’ je dodan tudi rok plačila. 

Dostava: Trajanje dostave je od 1-7 dni.   

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. 

Stroški pošiljanja skupaj z DDV v Sloveniji znaša 4,40 e. Pošiljke poslane v tujino se obračunajo po aktualnem ceniku kurirske službe ali podjetja poštnih storitev, ki opravlja dostavo. 


Razprodane knjige

Zaradi povpraševanja se v izjemnih primerih lahko zgodi, da je izdelek razprodan, čeprav se lahko zgodi, da to na spletni strani ni (takoj) navedeno. O tem kupca – v primeru že oddanega naročila – obvestimo takoj, po elektronski pošti. 

V takšnem primeru (da je izdelek na strani označen kot Razprodan oziroma ni na voljo), velja cena in pogoji, navedeni pod besedilom ‘Prednaročilo’ (kar vključuje tudi rok plačila – 60 dni, in rok dobave – 6 mesecev). Podrobnosti pogojev v primeru Prednaročila, so navedeni v posebnem poglavju ‘Prednaročila’.

Naslovnice knjig  

Zaradi ponatisov se lahko zgodi, da je poslikava naslovnic različna – a vsebina ostaja nespremenjena.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 7 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe (preko e-maila na info@mesecevtempelj.si, ali s pisnim obvestilom ‘priporočeno’ preko Pošte Slovenije). Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 7 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

Če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 7 dni od prejema blaga), se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani.

Mesečev tempelj vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave in morebitnimi stroški plačila položnice) takoj, ko je mogoče oz. najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračajočemu blagu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa kamor vam vrnemo denar. 

Če blago/storitve ne delujejo pravilno ali ne delujejo v skladu z vašimi pričakovanji, nam pišite na info@mesecevtempelj.si. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi blaga/storitev in poškodbam samega blaga. Blago, ki ga vrnete ne sme biti odprto in mora ostati v nepoškodovani embalaži.

Kupec ima pravico, da vrne izdelek, ki je poškodovan – v kolikor on sam dokaže, da je bilo med transportom poškodovano. Vrnitev kupnine se kupcu zavrne, v primeru slabega ravnanja z izdelkom.

Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanem blagu in storitvah in ostanejo last Mesečevega templja tudi potem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine zanje ne plačate v celoti.

Arhiviranje pogodb

Pogodba o nakupu, ki jo sklene Mesecev tempelj in stranka, je trajno shranjena pri podjetju, ki je izdalo račun.

Pritožbe

Kupcem je omogočena pritožba po različnih komunikacijskih tokovih (po telefonu, pošti, e-pošti).
V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.

Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

PIŠKOTKI

Ta spletna stran uporablja piškotke, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. V to kategorijo spadajo samo piškotki, ki zagotavljajo osnovne funkcionalnosti in varnostne značilnosti spletnega mesta. Ti piškotki ne hranijo nobenih osebnih podatkov.

V kolikor ne želite, da se na vaš računalnik ali napravo hranijo piškoti, lahko ustrezne nastavitve uredite tudi v vašem brskalniku. 

Za več informacij o piškotkih, kako delujejo in kako jih izklopiti najdete na www.aboutcookies.org.

si želiš ostati v stiku z mano?

Prijavi se na e-novičke in bodi med prvimi, ki bo seznanjena z izbrano tematiko, novostmi in številnimi aktualnimi ugodnostmi, ki bodo na voljo!