Pogoji poslovanja

Vsebina splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani mesecevtempelj.com se nanaša na pogoje uporabe storitev na spletni strani mesecevtempelj.com. Predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med uporabnikom ter spletno stranjo mesecevtempelj.com 

Dostop do spletne strani je načeloma zagotovljena neprekinjeno, vsak dan v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik (mesecevtempelj) si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve strani, kadar koli, brez predhodnega obvestila. 

Varovanje osebnih podatkov

Podatki uporabnikov ne bodo posredovani tretjim osebam, uporabljeni so le za lastno evidenco in za obveščanje o izdelkih, ki so in bodo na voljo. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. 

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo.

Plačilo

Ob potrditvi naročila kupec izbere želeno možnost plačila blaga:

  • Plačilo po povzetju (pošiljka je odpremljena preko kurirske službe z odkupno vrednostjo)
  • Plačilo po predračunu, preko spletne banke na TRR (ko kupec opravi naročilo, mu po e-pošti pošljemo predračun. Takoj, ko je plačilo vidno na našem poslovnem računu, izdelke pošljemo na želeni naslov) 
  • Plačilo preko Paypal 

V primeru plačila preko spletne banke (predračun), se vam vsi podatki za plačilo posredujejo na vaš e-poštni naslov. 

Ti podatki so:

  • Izdelek (knjiga)
  • Znesek naročila
  • Številka poslovnega računa TTR odprtega pri SKB d.d.
  • Sklic naročila (npr. 33/2017)

OPOMBA: V kolikor naročnik odda naročilo za 3 knjige (ali več), se mu prizna 20 % popust. 

Dostava

Trajanje dostave je od 7-15 dni. Vse pošiljke dostavlja kurirska služba ali pošta. 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. 

Stroški pošiljanja skupaj z DDV v Sloveniji znaša 4,88 e. Pošiljke poslane v tujino se obračunajo po aktualnem ceniku kurirske službe ali podjetje poštnih storitev, ki opravlja dostavo. 

Osebni prevzem

Osebni prevzem knjig je mogoč le po predhodnem telefonskem dogovoru preko gsm številke: 051 641 781; dogovori se za točno uro prevzema. Mesto prevzema: Ljubljana.

Razprodane knjige

Zaradi velikega povpraševanja se v izjemnih primerih lahko zgodi, da je izdelek razprodan, čeprav se lahko zgodi, da to na spletni strani ni (takoj) navedeno. O tem vas takoj obvestimo, po elektronski pošti. 

V takšnem primeru, (da je izdelek na strani označen kot Razprodan oziroma ni na voljo), je mogoče izpolniti obrazec za prednaročilo knjige, ki bo izveden ob zadostnem številu naročil dotične knjige. Ko je izvod knjige ponovno na voljo, se zavoljo dobavnega roka (največ 90 dni) pri dotičnem (razprodanem) izdelku upošteva 20 % popust. 

Naslovnice knjig  

Zaradi ponatisov se lahko zgodi, da je poslikava naslovnic lahko različna – a vsebina ostaja nespremenjena.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. 

Če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 14 dni od prejema blaga), se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani.

Mesečev tempelj vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave in morebitnimi stroški plačila položnice) brez vprašanj takoj, ko je mogoče oz. najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Kupec ima pravico, da vrne izdelek, ki je poškodovan in v kolikor se dokaže, da je poškodba nastala med samim pošiljanjem. Vrnitev kupnine se kupcu zavrne, v primeru slabega ravnanja z izdelkom. 

Arhiviranje pogodb

Pogodba o nakupu, ki jo sklene Mesečev tempelj in stranka, je trajno shranjena pri podjetju, ki je izdalo račun.

Pritožbe

Kupcem je omogočena pritožba po različnih komunikacijskih tokovih (po telefonu, pošti, e-pošti).
V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.

Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

PIŠKOTKI

Ta spletna stran uporablja piškotke, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani.

si želiš ostati v stiku z mano?

Prijavi se na e-novičke in bodi med prvimi, ki bo seznanjena z izbrano tematiko, novostmi in številnimi aktualnimi ugodnostmi, ki bodo na voljo!